Radoznali Huper, septembar 2003: Na vrele poljupce Madone s Kristinom i Britni, reagovale su i naše pevačice. Jedno je zajedničko za sve: Madona nikoga nije šokirala ni iznenadila.

Pre nekoliko godina, na otvaranju dodele MTV nagrada, poljubili su se Liza Meri Prisli i Majkl Džekson. Jedan drugi poljubac s ovogodišnje dodele američkih MTV nagrada izazvao je skandal. Madona je razmenila vrele poljupce sa Britni Spirs i Kristinom Agilerom. One su otvorile ceremoniju otpevavši zajedno Madoninu pesmu Like a Virgin iz 1984. godine, a zatim i njen poslednji hit Hollywood! U toku pesme pali su vreli poljupci, o kojima smo usput pričali s našim pevačicama i glumicama. Usput smo ih pitali kako bi i one i s kim otvorile neku veliku muzičku feštu.

Radoznali Huper - Britni, Madona i Kristina 2003
Radoznali Huper – Britni Spirs, Madona i Kristina Agilera nastupaju na MTV VMA 2003 – Izvor: YouTube/Screenshot/Madonna Videos

Radoznali Huper: Da li vas je Madona šokirala?

Goca Tržan: „Madona najbolje zna šta radi! To je šou – biznis. Čak i da je nekada imala sklonost ka ženama na kraju je lepo završila sa svojim mužem. Ovoga puta je pronašla najbolji način da se priča o njoj. Poslednjim albumom nije se proslavila, jer pesme ne mogu da se porede s prošlim i pretprošlim albumima, pa, kad nema dobru pesmu, mora da se opredeli za skandal. Iskreno, mene je više začudila Britni ali pošto i njoj karijera ne ide uzlaznom putanjom trebalo je naći razlog za aktuelnost. Simpatične su mi bile snimljene face Timberlejka i Eminema kada su videli te poljupce! U principu takve stvari ne osmišljavaju sami izvođači već čitavi timovi organizatora. Fascinirao me je koncert Britni Spirs u Las Vegasu sa svom pirotehnikom na sceni i koncert Kajli Minog koja je angažovala akrobatu! Pre bih takvim stvarima privukla pažnju nego skandalom!”

Leontina: „Rekla sam BRAVO! Dok je moja reakcija bila pozitivna svi muškarci u mojoj okolini su odreagovali potpuno negativno! To je prava Madona koja je ostala dosledna sebi. Dovoljno je bila kulturna, zaobišla vulgarnost ali izazvala burne reakcije. Što se tiče Britni i Kristine, one mi inače nisu simpatične iako su dve najveće teen zvezde na svetu, tako da su i pored svojih uzvraćenih poljubaca ostale u Madoninoj senci. Ja sigurno ne bih išla tako daleko da bih nekome skrenula pažnju. U svakom slučaju, vodila bih računa o garderobi, sceni, gostima, ali bez skandala.”

Maja Marković: „S obzirom da je iza Madone nekoliko relativno mirnih godina, red je bio da nas podseti ko je ona. Vrlo inteligentan marketinški potez koji je pozitivno prihvaćen. Kako bih ja otvorila sličnu manifestaciju? Pa, budući da dolazim iz Srbije verovatno bi me svi čudno gledali, kao na divlju devojku sa Balkana. Zato bi im izgovorila nekoliko rečenica na engleskom, a zatim otpevala deo neke poznate pesme! Glas bi mi bio najjače oružje, jače od bilo kakvog poljupca!”

Marija Mihajlović: „Uopšte nisam ni iznenađena ni šokirana. Ubeđena sam da je sve to smišljeno unapred i kao deo marketinga. Ili je Madona imala instrukcije šta treba da radi ili je sve sama smislila. Ja sigurno nikada ne bih uradila ništa slično. Sve je urađeno promišljeno kako bi svet, kao i nas dve sada, imao o čemu da priča!”


Radoznali Huper - Britni Spirs i Madona se ljube (2003)
Radoznali Huper – kultni poljubac Britni Spirs i Madone – Izvor: YouTube/Screenshot/Madonna Videos

Madam Piano: „Pošto je od Madone, uopšte nisam iznenađena. Oduvek se bavila skandalima. Posle odgledanog filma „S Madonom u krevetu” sećam se da sam izašla potpuno potresena iz bioskopa. Shvatila sam da je to sve, samo ne život vredan življenja. Koliko znam Britni Spirs je prvo odustala da se pojavi na manifestaciji a onda se digla prašina kako nije sposobna da peva s Madonom! Verovatno je trebalo skrenuti pažnju na sebe nekom boljom pričom. Svejedno, zna se da je Madona kralj skandala, ona svoj posao radi na svetskom nivou, dobija svetske nagrade, pa ima i svetske nastupe! Nikada se ne bih koristila nekim stvarima kako bih nekog iznenadila. Radije bih šokirala javnost na umetnički način. U neku ruku žao mi je što je ona posle toliko godina rada ostala na početku pa se koristi trivijalnim stvarima da bi opet skrenula pažnju na sebe. Valjda je toliko postigla da je mogla nešto originalnije da smisli?!”

Jelena Galonić Živanović (Zana): „Izazvala je reakcije kakve je očekivala. Madona je oduvek bila na margini tako da i ovo jedan od njenih marginalnih poteza. Ne znam šta je sledeće, verovatno će se skinuti gola! Priča pesme ‘Like a Virgin’ koju su pevale je takva. Ne znam šta bih ja uradila da sam bila na mestu Britni ili Kristine, verovatno bih umrla od smeha! Moj imidž nije takav da kršim tabue. Zato nikada ne bih uradila nešto slično.”

Mina Lazarević: „Nisam gledala dodelu ali su mi prijatelji prepričali šta se desilo. Madona je uvek bila šou senzacija, uvek intrigantna i baš zato nemam specijalan komentar. Niti mi se taj postupak dopao niti sam ostala iznenađena. A što se tiče one dve mlade gracije koje sa svojih 19 godina prave od sebe seks simbole, mislim da je to nemoralno. Kada bih ja otvarala neku manifestaciju, verovatno bih nešto improvizovala na licu mesta! Kod njih to sve ide po protokolu, zna se šta će ko i kada da kaže. Ja sam pozorišna glumica i umem pažljivo da oslušnem publiku i pratim njene reakcije. Bilo bi to nešto spontano.”

Zorana Pavić: „Od Madone više ništa ne može da me iznenadi. Nisam šokirana. Ni gola da se pojavi ne bih drugačije reagovala. Uostalom, ona je nekoliko puta lansirala vest da voli žene i da je u vezi sa svojom igračicom! Činjenica je da je ona žena koja pomera granice. Ona je hrabra i lucidna, iza nje stoji veliki tim ljudi. Nikada nisam razmišljala o tome kako bih šokirala javnost na velikoj manifestaciji, ali sam se jednom našalila kada sam svoj spot za pesmu ‘Miris ljubavi’ potpisala sa ‘maznuto od Šer!’ Takpđe hrabrim potezom smatram prerušavanje u baku u spotu. Ubeđena sam da je više žena pre spremno da se poljubi sa drugom ženom nego da se preruši u babu.”

Ceca Slavković: „Super. To je Madona. Pa šta još od nje nekoga može da iznenadi?! Bila bih iznenađena da sam čula kako se zamonašila u pravoslavnom manastiru! Ovako, postupak je totalno u njenom stilu. Ne mogu da zamislim sebe kako otvaram neku svetsku manifestaciju, ja nisam zvezda niti je bilo ko kod nas na tom nivou kao što je Madona. I više sam šokirana Marajom Keri kada sam videla kako izlazi iz svog automobila a za njom idu još četiri limuzine koje voze njene cipele! E, to je šokantno i ludo, a ne Madona!”


Radoznali Huper - Madona i Kristina Agilera se ljube (2003)
Radoznali Huper – poljubac Madone i Kristine Agilere – Izvor: YouTube/Screenshot/Madonna Videos

Razgovore sa pevačicama i glumicom vodila: Jasmina Antonijević Milošević
Celokupan materijal obradio: Sve nostalgično
Naslovna slika je odrađena u programu Photoscape X Pro.
(„Huper”, br. 345, 16. septembar 2003.)


Radoznali Huper – Otvaranje MTV VMA 2003 uz Britni Spirs, Kristinu Agileru, Madonu i Misi Eliot