PR ili pecaroš, septembar 2003: Da li je škola igra ili učenje? Da li naša muzika ide u svet ili je ostala samo na regionalnim granicama? Promoviše li Pink glazbu ili muziku? Kako je Biljana Obradović reagovala na ženidbu Džordža Klunija? Da li je Pinkova Citymania Irene Karaklajić i Adriane Čortan smišljena ili nesmišljena emisija?

Ćao kruškice,
Sigurna sam da uživate u ovim lepim, jesenjim školskim danima. Iskreno, to nikad nisam volela, onaj ministar s bradom reklamira školu na televiziji. Kaže, škola više nije učenje, to je sad igra, nema bubanja, nema kečeva, nema ponavljanja. Dođe mi da ga zamolim da i mene ponovo primi u prvi razred. Jer, u školi će biti toliko lepo da će đaci tražiti ukidanje raspusta i da školska godina traje non-stopm da škola traje kao dragstor.

Ali, dok mi pričamo o školi, na TV se vratila Sanja Marinković i njen „Magazin IN”. Ona i dalje maltretira gledaoce da pogađaju čiji je nos na ekranu, ljudi da bi zaradili kintu pričaju svašta, a ona uživa kad gledaoci promaše vlasnika nosa. Sanja nam je u emisiju dovela sestre Kseniju i Sanju Mijatović, jubilarni stoti put, čak ih je letos pronašla i u Budvi, na plaži.

Ksenija baš ume da priča, rekla je da i naša muzika izlazi u svet, spomenula je da na svoju reviju u Italiju Verica Rakočević treba da povede i neku pevačicu, koja bi morala da bude mlada, lepa, manekenski građena i da zna da peva. I gle čuda, to će biti baš — Ksenija. Kakav dramski obrt, to samo Sanja (ne Ksenijina sestra) može da smisli.


PR ili pecaroš: sestre Mijatović
PR ili pecaroš: novosadske sestre Ksenija i Sanja Mijatović (2003)

A onda novi šok. Sanja predstavlja Boška, koji je postao PR City Recordsa. Uvalio se Boško u fotelju, on je na Televiziji Pink kao kod kuće, u kratkim pantalonama i patikama. Kao da je PR nekog pecačkog udruženja ili plaže u letnjem periodu. Sanja ga je malo zbunila pitanjem da li City Records forsira muziku ili glazbu, ali je Boško odgovorio u smislu da su oni kuća jugoistočne Evrope, da i Bosna i Hercegovina i Makedonija gledaju PINK TV i da oni biraju samo najbolje. Počev od PR-a.

Ali, ni Sanja (voditeljka) nije svemoguća. Dovela je Sanja sad u studio i publiku, samo da bi nervirala Boška. I onda publika dobija zadatak da Bošku postavi neko pitanje. I javile se neke devojčice, jedna pita da li će Boško snimiti CD, a druga da li je tačno da će otvoriti diskoteku.

Boško se, kao i uvek, nije zamislio, odgovorio je kao iz topa, da je o CD-u svojevremeno razmišljao, ali da je odustao, a da diskoteku zaista treba da otvori. Bila sam ubeđena da će odgovor biti obrnut, verovala sam u Boškove pevačke sposobnosti, ali on me je izneverio.


PR ili pecaroš: Boško Jakovljević
PR ili pecaroš: Šta Boško kaže — promoviše li Pink glazbu ili muziku?

Sanja kao Sanja, nikad da oslobodi gosta, pa je tražila da posetioci u studiju podignu kartice na kojima je „smajli” da bi se videlo koliko im se Boško dopao. Svi su podigli smajlića, osim jednog momka, kome je Boško odmah komandovao: „Izađi napolje!”. Naravno, to je Boško lansirao kao štos, ali nisam sigurna da nije tako i mislio. Naravno, momak nije izašao, ali je obrazložio da je Bošku, PR-u City Recordsa dao negativan poen zbog muzike.

Posle Boška očekivala sam da će se pojaviti i Biljana Obradović. Gde li je ona bila? Možda u Veneciji, na filmskom festivalu? Kako mi je to palo na pamet? Na festivalu u Veneciji gostovao je i Biljin drug, kolega, udvarač, obožavalac, telefonski sagovornik Džordž Kluni. I čitam, ne mogu prosto da verujem. On je odgovarao na pitanja novinara o svom filmu „Nepodnošljiva surovost” kad mu je pritrčala jedna novinarka, koja je preko lica nosila beli veo i zamolila ga da je oženi. Kluni je rekao: „OK”, novinarka mi je prišla a za njom je išao kamerman, prerušen u sveštenika sa dve burme u ruci.
„Konačno! Konačno sam oženjen”, oduševljeno je skočio sa stolice Kluni i dodao da se plaši da ovo nije pravi sveštenik.

Onda je poljubio novinarku i cela priča se završila, a ja potpuno splasnila kad sam shvatila da je bila neka italijanska novinarka, kojse vrlo nekolegijalno i nekorektno isprečila između Bilje i Džordža. Kakvi će tek sada biti njihovi svakodnevni razgovori, mislim Džordža i Bilje, već čujem usplahrena izvinjenja mister Klunija i nevešta opravdanja. Ali, ako, Biki će to da preboli, a naša telefonska mreža ima da zgrne lovu.


Biljana Obradović razgovarala sa Džordžom Klunijem
PR ili pecaroš: Kako je Biljana Obradović reagovala na fejk ženidbu Džordža Klunija?

Ne znam zašto se svi pale posle poljupca Madone i Britni Spirs. Pa, to je normalno. Bilo bi nenormalno da je Madona pred kamerama poljubila svog mužića Gaja Ričija, na primer. Ne znam kako bi na našoj sceni moglo da se smisli nešto slično. Neke senzacije, na primer.

Video snimak celokupnog performansa Madone, Britni Spirs i Kristine Agilere

Pa, pošto kod nas nema ko to da smislii, vaša Sindy može da predloži akcije koje bi šokrale i našu publiku. Recimo, da Jelena Karleuša peva uživo, da se na sceni poljube Maja Nikolić i Nataša Bekvalac, da vispreni novinar koji je Anu Nikolić nazvao srpskom Šakirom i srpskom Dženifer Lopez smisli još neki nadimak za devojku iz Paraćina, grada stakla. Na primer srpska Vitni Hjuston, srpska Maraja Keri, srpska Kristina Agilera… Mogla bi i Goca Tržan da održi koncert za dva gledaoca, od kojih bi jedan obavezno bio njen bivši menadžer Gane Pecikoza. Srđan bi mogao da se povuče iz grupe, pa da ubuduće Moby Dick sačinjavaju Ana Stanić i Aleksandra Perović. Glumci bi mogli da u pozorištima postave šaltere banke. gde bi novinari uplaćivali intervjue s njima. Direktor banke bila bi Katarina Žutić. Toliko od mene, smislite i vi nešto pa mi javite.


Irena i Adriana Citymania
PR ili pecaroš — Da li je emisija Adriane Čortan i Irene Karaklajić na Pinku bila smišljena ili nesmišljena? — Izvor: KlikTV/Screenshot

Zašto su Adriana Čortan i Irena Karaklajić prešle sa BK na Pink televiziju, još nisam shvatila. Ako su došle da bi vodile „Sitimaniju”, nisu morale, „City Club” je bio ništa manje bezbojan i prazan. Ali, Adriana sad kaže kako će ubuduće „Sitimanija” da bude nešto drugo, kaže biće „osmišljenih rubrika”. To mi se dopada, ove dosad zaista su bile totalno neosmišljene, mada nisam očekivala da će voditeljka to sama da prizna. Ona već najavljuje novu emisiju koju će raditi, sve je, kao gotovo, ali neće da priča o tome. Možda čeka još neke osmišljene rubrike, kako to voli da kaže. Ja sam svoje rekla,
vaša Sindy.


Naslovna slika odrađena u programu Photoscape X Pro.
Uvodne reči napisao i celokupan materijal obradio: Sve nostalgično
(„Huper”, br. 345, 16. septembar 2003.)