MTV EMA, Roterdam, 6. novembar 1997: Najveća atrakcija — „Backstreet Boys”. Najoriginalniji — LL Cool J. Neprijatni Bono. Mis šarma — Sefron iz benda „Republica”. „Spice Girls”: nigde bez advokata. MMMbop — pesma godine. Da li je to moguće?

Ronan Kiting otvara program
Ronan Kiting na početku programa MTV EMA 1997 — Izvor: YouTube/Screenshot/Boyzone Clover

„Ovo bi mogao da bude Roterdam, ili bilo gde Liverpul ili Rim”, kaže pesma grupe „Beautiful South”. Za našu priču sasvim je dovoljno da se zadržimo u Roterdamu. Tamo su četvrti put dodeljene evropske MTV nagrade. Na jedinstvenom muzičkom skupu već četvrti put je prisutan i „Huper”. Upravo polećemo u uzbudljivi svet Muzičke televizije. U glavnim ulogama su velike svetske zvezde „Spice Girls”, „Prodigy”, „U2″, „Backstreet Boys”, Džon Bon Džovi, Alisija Silverstoun, Stiven Dorf, „Republica”, „Hanson” i mnogi drugi.
„Ahoy Stadium” je glavno rokenrol mesto u Roterdamu. Tamo su svirali „Aerosmith”, očekuje se dolazak Mary J Blige i Paf Dedija, a 6. novembra dvorana je bila rezervisana za najveći evropski muzički događaj — dodelu MTV nagrada. Posle Berlina, Pariza i Londona MTV „cirkus” je uplovio u Roterdam.


MTV EMA 1997 – U2 za početak

U2 u Roterdamu 1997.
Nastup grupe U2 na MTV EMA 1997 u Roterdamu — Izvor: YouTube/Screenshot/Pedro Rodrigues

A u luci — sve je vrvelo od poznatih. Zvezde su pristizale u tamnim limuzinama, obavezno preko crvenog tepiha gde su imale zadatak da se smeškaju fotoreporterima. Iza metalne ograde stotine tinejdžera, a naročito tinejdžerki, koji nisu uspeli da dođu do karata, pa su doši da bar iz daljine vide svoje ljubimce. Devojčice su u horu izvikivale imena članova benda „Backstreet Boys”, čiji su dolazak propratili histeričnim vrištanjem. Bjerk se takođe trudila da izbegne kamere, „Hanson” su se samo smeškali (kao prava deca, što i jesu), Džon Bon Džovi je popričao sa voditeljima MTV-ja, LL Cool J je non-stop repovao, „U2″ su se iznenađujuće dugo zadržali pred kamerama, a onda je saopšteno da dolaze i one — „Spice Girls”. I mada nije bilo baš plus 30 — devojke iz benda su napustile limuzine u svojim mini-kreacijama i u društvu svojih telohranitelja uputile se ka publici koja nije mogla da uđe u dvoranu. Malo su se rukovale, podelile autograme i nekoliko puta apelovale na publiku da i dalje glasaju za moć devojaka — girl power…

Nastup grupe U2 na otvaranju MTV EMA 1997.

Kada su se upalili reflektori na velikoj sceni „Ahoy Stadiuma”, sve oči su bile uprte u Ronana Kitinga, pevača benda „Boyzone”. Posle Toma Džonsa, Žan-Pol Gotjea i Robija Vilijemsa ovogodišnji domaćin bio je plavokosi Ronan koji je ove godine bio i voditelj Pesme Evrovizije u njegovom rodnom Dablinu. Ovoga puta u crnoj koži i bez pomoći mister Bina — Ronan je najavio glumca Denisa Hopera, a on najveći irski bend „U2″ koji je ujedno i otvorio svečanu dodelu evropskih MTV nagrada.
Kakvi su U2 uživo? Što se svirke tiče i ovom prilikom su opravdali MTV nagradu kao najbolji bend uživo. Najpovučeniji i najsimpatičniji su sigurno bubnjar Lari i basista Adam, dok su glavne zvezde i foliranti Bono i Edž. Na pres-konferenciji je čak došlo do malog incidenta. Jedan novinar postavio je Bonu neko fudbalsko pitanje. Pošto pevač nije bio oduševljen, kao furija je jurnuo ka novinaru i počeo da mu vezuje i skida desnu cipelu. Novinar, kao i mi ostali, bio je zgranut i na sve načine je pokušao da ne postane Pepeljuga, ali Bono je uporno cimao. Onda je u priču ušao neko treći i spasao sirotog novinara koji će ubuduće sigurno pažljivije postavljati pitanja!


Iznenađenje — Džon Bon Džovi

Džon Bon Džovi u akciji
Džon Bon Džovi na MTV EMA 1997. — Izvor. YouTube/Screenshot/Lisa Faith Bragg

Aktuelna Bet-devojka, glumica Alisija Silverstoun bila je jako srećna što se našla na dodeli evropskih MTV nagrada. Nosila je naočare sa žutim staklima i imala je zadatak da proglasi pobednike u kategoriji najbolji dens, u kojoj je pobedilo čuveno čudo — „The Prodigy”. Kit, Lijam, Liroj i Maksim izašli su iz publike sve sa cigaretama i pivom. Čak ni Kit nije uspeo da uplaši Alisiju, bio je čak prilično elegantan u sivom odelu. Što se tiče boje kose, ona više nije plava, žuta ni zelena već samo — crna.

Legenda američkog repa LL Cool J upravo je objavio novi album „Phenomenon” i tim povodom se pojavio u Roterdamu. Mnogo krupniji u prirodi, baš kao i dvojica njegovih telohranitelja. Bio je u srebrnoj kombinaciji sa kapicom, velikim lancem i tetovažom, u društvu igračica. I ono što mi je odmah skrenulo pažnju jeste da mu je stalno jedna nogavica podignuta do kolena. Zašto?

LL Cool J prilikom nastupa na MTV EMA 1997. u Roterdamu

„To je sada poslednji modni hit”, objasnio mi je LL Cool J (ili u prevodu Ladies Love Cool James — dame vole Džejmsa koji je cool). „Priznaj da to još nisi videla. Ovako sam u svemu drugačiji i originalniji od ostalih!”

Inače LL Cool J nije bio u nominacijama za MTV nagrade ove godine, ali je dobio nezvanično priznanje od restorana „Hard Rock Cafe” (improvizovanog u bekstejdžu) kao ličnost koja je najviše puta ušla i izašla iz restorana!

Za najboljeg pevača na iznenađenje mnogih novinara proglašen je Džon Bon Džovi. Naravno, još čudnija je bila njegova nominacija za najbolji rok s obzirom da čovek u poslednje vreme snima filmove i pesmice koje su napisane kao za Pesmu Evrovizije. Džon se čak čudno i ponašao. Kada su ga članovi benda „Backstreet Boys” proglasili za pobednika, on je gledao u jednu tačku, nije se čak ni nasmejao, ustao je mehanički i jedva je izgovorio nekoliko reči: Rekao je da je on pevač rok benda, da ga zbunjuje ova nagrada, da zahvaljujue obožavaocima i da će njima pokloniti trofej jer on u stvari ne zna šta će s njim. Najbolji pevač godine u prirodi izgleda totalno drugačije. Mnogo je niži nego što ga iko pamti, ofarbao je kosu u nijansu tamno-mahagoni, navodno zbog filma (možda i zbog sedih), i neko bi trebalo da mu objasni da preuska garderoba više nije u modi. A planovi?
„Trudim se da sve stignem i da se organizujem na pravi način. Tako mogu da snimam filmove i da radim sa bendom. Svečano obećavam da ćemo iduće godine sasvim sigurno imati novi album kao bend jer se kao solista ne snalazim baš najbolje.”
I pored toga Džon Bon Džovi je uživo otpevao aktuelni hit Janie don’t you take your love to town.

Džon Bon Džovi na MTV EMA 1997 – Primanje nagrade za najboljeg pevača i nastup

MTV EMA 1997 – Šok zvani Hanson

Bjerk peva na MTV EMA 1997
Nastup Bjerk na MTV EMA 1997 — Izvor: YouTube/Screenshot/badtracking

Novu modu po pravilu uvek lansira i Bjerk. Pojavila se u crvenoj haljini koja je haljina samo spreda, dok su u pozadi farmerke. Otpevala je jednu od svojih pesama i ponovo dokazala da je ne zovu bez veze čudo sa Islanda. Novinari joj se nisu preterano približavali jer je poznata priča da ne voli da se tuče s njima. A od kolega sa Bi-Bi-Si-ja saznala sam da je Bjerk pravi mali folirant i da se iako odlično govori engleski u javnosti trudi da izgleda što čudnije i nerazgovetnije.

Bjerk peva Bachelorette na MTV EMA 1997

Kada bih ja dodeljivala nagradu za najsimpatičniju rok facu, bez razmišljanja bih je dodelila pevačici grupe „Republica” Sefron. Ona je fina, slatka i oduševljena kada sam joj rekla da su hitovi njene grupe Ready to go i Drop dead gorgeous vrlo popularni kod nas. Sefron je lansirala i novu frizuru, mada je to varijacija na temu, jer su joj na glavi ponovo dve boje crvena i crna, a sa sobom je povela i članove benda svog dečka „Fun Lovin’ Criminals”. I mada u spotovima deluje agresivno i opasno u prirodi je sasvim druga priča. Sefron je zajedno sa glumcem Stivenom Dorfom imala zadatak da proglasi najbolju pesmu. Stiven Dorf se nije nimalo slučajno pojavio, jer je sa Alisijom Silverstoun gostovao u spotu grupe „Aerosmith” i igrao u filmu „Petog Bitlsa”. Stalno ponavlja kako ne može bez muzike. Ipak, bio je šokiran kada ga je novinar iz Austrije pitao — kad će nova ploča?

Najbolji momenti sa proglašenja dobitnika nagrada na MTV EMA 1997

Ali, da se vratimo proglašenju najbolje pesme — šok na kvadrat Mmmbop i američki trio „Hanson”. Ajzak, Tejlor i Zek nisu znali šta će od sreće — munjevito su izjurili do scene da prime nagradu, malo su vrištali i cikali, a onda zahvalili publici što ih je izabrala. Toni Mortimer, nekada član benda „East 17″, zajedno sa manekenkom Karen Mulder proglasio je pobednike u kategoriji najbolji rok — engleski bend „Oasis”, ali po pravilu braća Galager se nisu pojavili…

Spice Girls privode nastup kraju
Spice Girls na MTV EMA 1997 — Izvor: YouTube/Screenshot/Erick Carvalho

Nagrada s perjem

U kategoriji za najbolju grupu, MTV nagradu su proglasili manekenka Kapris i suvonjavi i natapirani Stiven Tajler iz benda „Aerosmith”. A pobednice su, zar sumnjate, „Spice Girls”. Mel C, Mel B, Geri, Ema i Viktorija i dalje se ponašaju euforično. Sa perjem, platformama i umecima zaista su bile zvezde večeri, ali ne dozvoljavaju nikome da im se približi. Osim telohranitelja, s njima obavezno ide i advokat, tako da za bilo koje kontakte sa njima prvo morate da potpišete ugovor. U njihovom slučaju sada je to sve samo biznis. „Spice Girls” mogu da imaju i advokata, ali im on nije od pomoći na sceni. Uživo su otpevale novi hit Spice up your life, ali su glasove očigledno zaboravile kod kuće. Jedine dve začin devojke koje umeju da pevaju su dve Mel, a ostalo je čisto poziranje. Ali, njih i dalje ništa ne može da zaustavi, pa čak ni činjenica da ne umeju da pevaju.

Nastup Spice Girls na MTV EMA 1997 s hitom Spice up your life

Reperka u dresu Missy „Misdemanour” Elliot i američki glumac Dejvid Arket (gledali smo ga u filmu „Scream”), inače brat popularnih glumica Rozane i Patriše, proglasili su najboljeg repera. Luckasti Dejvid je pozdravio publiku rečima „Hello Amsterdam!” Tokom večeri raspredalo se o tome da li je on znao da se nalazi u Roterdamu ili je to bila (ne)duhovita šala. Ipak, nije bila šala da je pobednik Vil Smit poznat kao čovek u crnom. On nije bio prisutan, ali je pozdravio gledaoce i publiku preko satelita, sa vrlo oroginalnom zahvalnicom:
„Znao sam da ću da pobedim, stvarno sam znao. Hvala vam, bio sam ubeđen da ćete izabrati mene!”


Skunk Anansie na MTV EMA 1997
Skin, pevačica sastava „Skunk Anansie” prilikom nastupa u Roterdamu 1997. – Izvor: YouTube/Screenshot/LX T

Bend koji je imao dve nominacije, a nije dobio ni jednu nagradu je „Skunk Anansie”. To ih nije sprečilo da se pojave na dodeli i otpevaju veliki hit Hedonism. U prvom planu je dugonoga i ćelava pevačica sa bordo karminom Skin koja mi je rekla da joj je najomiljenija pesma u ovom trenutku The drugs don’t work benda „The Verve”. „Skunk Anansie” spremaju novi album i uopšte nemaju frku, iako su svesni da će biti teško uraditi treći album kada su prva dva bila jako dobra. I još jedna informacija — Ema i Mel B iz benda „Spice Girls” igrale su bilijar sa Kasom iz benda „Skunk Anansie” koji im je održao lekciju kako se to igra. Samo da ga ne uhvati njihov advokat.

Skunk Anansie na MTV EMA 1997. izvode hit Hedonism

MTV EMA 1997 — Ponosna Dženet

Dva omiljena engleska pop bića — Luiz i Mark Oven udružili su snage kako bi saopštili ko je najbolja pevačica ove godine. Dženet Džekson. Bilo je čak najavljeno da će se pojaviti i njen brat Majkl Džekson, ali u poslednjem trenutku je otkazao. Kakva šteta, mogao je da primi nagradu u ime svoje sestre. Ovako je ponovo morala da se koristi tehnika satelitskog uključenja. Dženet je bila u Australiji, glavni noviteti su joj crvena kosa i minđuša u nosu, a glasić je i dalje tihi i mazni:
„Hvala vam mnogo za ovu nagradu. Znači mi mnogo i vrlo sam ponosna. Obećavam da ću vam se pridružiti iduće godine.”

Luiz i Mark Oven saopštavaju dobitnicu nagrade za pevačicu godine na MTV EMA 1997.

Još jedna velika zabluda je Piter Andre. Za njega kažu da ima najbolje telo popa. Možda, ali pod uslovom da malo poraste. Ovako je u istoj ravni sa članicama benda „Eternal” koje važe za sjajne pevačice, ali se ne mogu pohvaliti manekenskim visinskim dometima. Oni su zajedničkim snagama i visinom ponovo prozvali na pobedničko postolje članove benda „Prodigy” i to u kategoriji najbolja alternativa.

Stiven Tajler u akciji
Stiven Tajler iz benda „Aerosmith” na MTV EMA 1997 — Izvor: YouTube/Screenshot/what’s for afters?

Backstreet Boys uživo — za kraj

Glavno otkriće prošle i ove godine je američki bend „Blackstreet”. Njih su četvorica, plus obavezna tri ogromna telohranitelja. Kažu da im oni čuvaju glasove! Bend je pobedio u kategoriji najbolji R&B i to na oduševljenje pevačice pod imenom Šola Ama i francuskog repera MC Solara. Još veće oduševljenje izazvao je njihov živi nastup i to uz pomoć gitariste Sleša koji i dalje svira sa šeširom i cigaretom i neguje dugačku kosu. Njega samo nemojte da pitate ništa u stilu: „Šta radi Eksl Rouz?” To mu se neće dopasti.

Blackstreet i Sleš izvode numeru Fix na MTV EMA 1997

Zapažene nastupe u ovogodišnjoj dodeli imali su „Aerosmith” i Jovanotti, a najveću histeriju ipak je izazvalo pojavljivanje glavne atrakcije — omiljene tinejdžerske svojine grupe „Backstreet Boys”. Oni su dobili nagradu „MTV Select” za spot As long as you love me, jer su ga najviše „naručivali” gledaoci MTV-ja. I oko njih je veliki tim čuvara i telohranitelja, ali za vašeg novinara to uopšte nije bio problem. Jedini sam novinar koji je uspeo da dođe do popularnih dečaka, da se slika s njima i da im postavlja pitanja i posle pres konferencije. O tome ćete tek čitati. A Nik, Brajan, Haui, AJ i Kevin zamolili su da pozdravim sve njihove obožavaoce u Jugoslaviji i da im poručim da i dalje slušaju „Backstreet Boys”.

BSB primaju nagradu
Backstreet Boys primaju nagradu za najtraženiji spot na MTV EMA 1997 — Izvor: YouTube/Screenshot/BSBFangirls

Živim nastupom benda „Backstreet Boys” završila se četvrta dodela evropskih MTV nagrada u Roterdamu. Oni su vešto umiksovali dva hita As long as you love me i Backstreet’s Back jer su im to najpopularnije pesme u ovom trenutku.

Nastup BSB (Backstreet Boys) na MTV EMA 1997

Kada se Ronan oprostio od gledalaca MTV-ja i publike u dvorani, reflektori su se samo nakratko ugasili. Upalili su se u sledećoj prostoriji gde je počela velika žurka na kojoj su konačno svi mogli da se opuste i uživaju: novinari, voditelji, izvođači, producenti, vlasnici disko-kuća. Bilo je nekoliko prostorija u kojima se vrtela različita muzika i služila različita hrana. U centru pažnje su bili — trostruki pobednici — članovi grupe „Prodigy” koji su nastavili da se zabavljaju. To je bila prilika da ih podsetim na koncert u Beogradu pre dve godine. Kit je odmah rekao da je to bila velika noć i da bi voleli ponovo da dođu. Pošto se po svetskim novinama uporno ponavlja priča da je Kit strasni baštovan, morala sam da ga pitam da li je tačno da u slobodno vreme uzgaja biljke. On je pokušao da me ubedi da to nije tačno, ali, verujte nije bio ubedljiv kao recimo kada skače u spotu Breathe koji je ujedno proglašen i za najbolji spot godine. Na osnovu dodele MTV nagrada možemo samo da zaključimo da bez čuda više nema rokenrola!!!


Kako je Ronan Kiting vodio program na MTV EMA 1997?

MTV EMA 1997 u slici i reči — Tri puta Prodigy

Četvrti put zaredom — novembar je bio glavni rokenrol mesec u godini. To je mesec kada se tradicionalno dodeljuju evropske MTV nagrade. Posle Berlina, Pariza i Londona, ovoga puta rok i pop zvezde okupile su se u Roterdamu. Karte za ovaj spektakl bile su rasprodate mesec dana ranije, a preko pola miliona gledalaca širom Evrope glasalo je za svoje ljubimce. Evo pobednika:

Najbolja grupa: „Spice Girls” — U nominaciji za najbolju grupu našli su se bendovi koji su se ove godine oglasili dugoočekivanim albumima: „Oasis”, „Prodigy”, „U2″, „Radiohead”, ali iskreno nisu imali šanse za pobedu jer su se s njima u kombinaciji našle najpopularnije devojčice u ovom trenutku — „Spice Girls”. Srebrni trofej MTV Europe otišao je direktno njima a kako će ga podeliti Mel C, Mel B, Geri, Viktorija i Ema neka ostane njihov problem.
Najbolja pevačica: Dženet Džekson — U ovoj kategoriji bilo je nedoumica. U nominacijama se našla Madona, koja ove godine nije bila preterano aktivna, zatim Šeril Krou koja je ove godine dobila nekoliko priznanja, Bjerk koja je tek nedavno objavila novi album, Dženet Džekson koja je imala samo jednu pesmu i tek sada ima novi album i Toni Brekston koja je definitivno osvojila svet singlom Un-break my heart i albumom „Secrets”. I onda pravi šok — pobednica je Dženet Džekson koja je i sama bila zbunjena. Verovali smo da će trofej osvojiti Toni Brekston.
Najbolji dens: „Prodigy” — Za ovu nagradu „borili” su se: „Backstreet Boys”, „Chemical Brothers”, „Daft Punk”, „Spice Girls” i „Prodigy”. Nije bilo dvoumljenja: pobednici su „Prodigy”! Oni su ove godine objavili album „The fat of the land”, a nagradu „best dance” dobili su i prošle godine u Londonu, kao i na prvoj dodeli evropskih MTV nagrada u Berlinu.
Najbolja alternativa: „Prodigy” — Ovo je jedna od četiri nove kategorije u MTV nominacijama. Samo jedan pevač — Beck i četiri grupe: „Blur”, „Prodigy”, „Radiohead” i „The Verve” našli su se u najužem izboru. Po glasovima žirija i gledalaca MTV-ja to je bilo drugo priznanje koje su dobili Kit, Lijam, Maksim i Liroj ili u prevodu „The Prodigy”.
Najbolji rep: Vil Smit — Još jedna nova kateogirja sa vrlo „jakom” nominovanom ekipom: „Blackstreet” koji su se proslavili hitom No diggity, dobro poznati reper sa pletenicama Coolio, ubijeni reper Notorious B.I.G, Paf Dedi pretpoznatljiv po singlu I’ll be missing you i Vil Smit, glumac i reper, vlasnik hita Men in black i nekada član tima „DJ Jazzy Jeff and Fresh Prince”. Dobitnik nagrade — Vil Smit koji nije prisustvovao svečanoj dodeli, ali se uključio preko satelita.
Najbolja pesma: MMMbop — Još jedna čudna odluka. U konkurenciji su bili veliki hitovi benda „No Doubt” Don’t speak, „The Cardigans” Lovefool, Vil Smit Men in black, Paf Dedi i Fejt Evans I’ll be missing you i „Hanson” MMMbop. Za najbolju pesmu proglašena je numera MMMbop u izvođenju maloletne američke atrakcije tri brata „Hanson” — Tejlora, Ajzaka i Zaka. Neverovatno!
„MTV Select”: „Backstreet Boys” — U ovom slučaju, glavno merilo su glasovi gledalaca MTV-ja. Nešto kao pesma i spot koji se najviše traže. Ovde nije ni bilo nagađanja. Lako je moglo da se pretpostavi da će pobednici biti kao i prošle godine „The Backstreet Boys”. Pitanje je bilo s kojom pesmom. Na svečanoj dodeli i to je pojašnjeno — pobednički spot je As long as you love me.
Najbolji pevač: Džon Bon Džovi — Dosadašnji pobednici u ovoj kategoriji bili su Brajan Adams, Majkl Džekson i Džordž Majkl. A ove godine? U najužoj konkurenciji našli su se i laureati Džordž Majkl i Majkl Džekson, plus Babyface, Beck i Džon Bon Džovi. Srebrna nagrada otišla je u ruke Džona Bon Džovija koji se i uživo predstavio publici. Novi šok.
Najbolji rok: „Oasis” — Prošle godine u Londonu, na dodeli MTV nagrada „Oasis” su dobili priznanja kao najbolji bend i autori najbolje pesme Wonderwall. Ove godine su imali dve nominacije, a dobili su jednu nagradu — kao najbolji rok i tom prilikom iz igre eliminisali: „Aerosmith”, „Bush”, Džona Bon Džovija i „Skunk Anansie”.
Najbolji proboj: „Hanson” — Mnogi su napravili veliki svetski boom i obezbedili sebi mesto u trci za najbolji proboj. Ali, pobednik je samo jedan. Pokušali su: Meredit Bruks, „No Doubt”, Paf Dedi, „Spice Girls”, a uspeli — ponovo likovi bez lične karte — „Hanson”!
Najbolji živi nastup: „U2″ — Delimično nova kategorija, jer je postojala na početku, a sada je ponovo u opticaju. Glavno merilo su koncerti, a u nominacijama su se našli: „Aerosmith”, Majkl Džekson, „Radiohead”, „Skunk Anansie” i „U2″ koji su poneli nagradu kući.
Najbolji R&B: „Blackstreet” — Još jedna nova kategorija. U velikoj popularnosti soul, R&B zvuka, nominacije su obezbedili: „Blackstreet”, Toni Brekston, Ginuwine, Majkl Džekson i R. Kelly. Nagradu su dobili momci iz benda „Blackstreet”. Sjajno pevaju što su dokazali albumom „Another Level”.
Najbolji spot: „Prodigy” — Ovde nije bilo nominacija, odluku je doneo specijalni žiri MTV-ja. Nagrađuju se izvođači i režiseri koji su izuzetno doprineli umetnosti video-spotova. pobednici su po treći put „Prodigy” i to za spot od koga se mnogi naježe: Breathe.


Kroz dodelu je čitaoce „Hupera” u reportaži objavljenoj u 194. broju od 25. novembra 1997. provela: Ivana Pataković
Naslovna slika je odrađena u programu Photoscape X Pro.
NAPOMENA: Korišćeni su skrinšotovi sa YT zbog toga što bi postavljanje originalnih slika iz „Hupera” naštetilo pravima.
Obrada celokupnog materijala: Sve nostalgično


After reading: bonus tekstualni materijal

Za potrebe portala „TVinemania” sam obradio intervju sa glumicom Jelenom Đokić iz 2004. godine, a njega možete pročitati u priloženom članku ispod:

Jelena Đokić u intevjuu iz 2004. godine