Aleksandra Jeftanović (u to vreme udata Kajganić), novembar 2004: Kad god je vidimo na ekranu, znamo da je reč o Pink televiziji, o emisiji „City”, koju vodi od prvog izdanja, 1996. godine i odnedavno sa kolegom Boškom Jakovljevićem voditelj je gledanog šou-programa „5 do 12″. Aleksandru Kajganić, nekada Jeftanović, zato s pravom i nazivaju zaštitnim licem Pink TV. Ali, da karijera nije sve i jedino u životu, ova dvadesetdevetogodišnja devojka pokazala je odlukom da se povuče sa televizije i to zarad — ljubavi. Odlazi u Sloveniju, potom u Španiju da bi bila pored svog muža, rukometaša Ognjena Kajganića. Posle dve godine, vraća se na Pink.

Aleksandra Jeftanović na naslovnoj strani „TV Novosti" od 17. novembra 2004.
Naslovna strana „TV Novosti” sa Aleksandrom Jeftanović od 17. novembra 2004. godine

„Moj muž nije težak čovek, vrlo je normalan, pametan, pun razumevanja, pa je bilo lako da deo našeg zajedničkog života bude i moj posao, koji je počeo da mi nedostaje. Život žene profesionalnog sportiste ume da bude veoma težak i često se svede na to da joj posao bude „žena sportiste”. Ideš za njim, gradiš njegovu karijeru… Lepo je donekle, živiš kao da si na godišnjem odmoru, ali ako imaš neke ambicije i želje i nisi još spreman za dete, moraš da promeniš nešto. Vratila sam se na Pink i sada živim na relaciji Beograd — Skoplje. Mislim da daljina ne gasi ljubav. Nekako uspevamo da premostimo daljinu. Ognjen je izabrao da bude u Skoplju, jer je to najbliža destinacija, iako bi mu i materijalno i profesionalno bilo bolje na nekom drugom mestu. Često se viđamo, pet dana radim pa odem u Skoplje i onda se ne razdvajamo. Nismo još upali u kolotečinu braka i sve njegove zamke. Još uvek se spremam za njega kao kada smo se upoznali i imam tremu svaki put pred susret sa njim”, priča Aleksandra.


Aleksandrina minijaturna slika
Aleksandra Jeftanović na minijaturnoj slici u časopisu „TV Novosti” 2004. godine

Dok je živela u Španiji, pokušavala je da bude prava udata žena. Ali, shvatila je, kaže, da kuvanje, pranje i peglanje kod nje ide isuviše sporo.
„Sve to umem da radim, ali to mi oduzima vreme koje treba da provedem sa Ognjenom. Ni on nije iz te priče da sedi i čeka da mu ja spremim ručak. Na kraju, shvatila sam da umem da zaradim pare kojima ću da platim i ručak i spremanje po kući.”


Aleksandra Jeftanović - 2
Aleksandra Jeftanović pod objektivom Nebojše Babića 2004.

Aleksandra (Jeftanović) Kajganić zadovoljna je angažmanom na TV Pink i nema nameru da ode iz ove kuće, da je menja. O tome da li planira novu emisiju, Aleksandra kaže:
„Ima raznih planova. Boško i ja znamo ponekad da sednemo i da zamišljamo kakav bi šou trebalo da napravimo, kako će sve to da izgleda… Ali, za te naše planove nije još uvek sazrela ni produkcija ni publika. Ma, život je preda mnom.”


Aleksandra Jeftanović u sportskom izdanju
Aleksandra Jeftanović pod objektivom Nebojše Babića za „TV Novosti” 2004 – 2

A. šta bi ipak promenila?
„Standarde koje važe kod nas i u većini balkanskih zemalja. Imala sam sreće da živim u Španiji, a jedna naša prijateljica je voditeljka na TV Espanji. Išla sam da gledam kako to oni rade i kada sam videla kako izgleda velika, prava produkcija, bilo mi je malo žao i teško što kod nas još uvek tako nešto ne možemo da realizujemo. Jer, mislim da ovde radi mnogo više zaista talentovanih ljudi. Evo, na primer, u okviru beogradske nedelje mode, gost je bila Beki Grifin, zvezda i voditeljka evropskog MTV kanala. Mislila sam, veno sada ću da vidim kako to rade pravi profesionalci! Ali, Beki je 20 minuta snimala jednu najavu ispred Centra „Sava”, a sa njom je bila ekipa od 20 ljudi. Ona je samo jedan deo te velike mašinerije, zapravo, samo još jedan proizvod, ništa talentovanija od nekih naših TV lica”, kaže Aleksandra (Kajganić) Jeftanović.


Aleksandra Jeftanović — Rezime 1

Ognjen i ja još nismo upali u kolotečinu braka i sve njegove zamke. Još uvek se spremam za njega kao kada smo se upoznali i imam tremu svaki put pred susret sa njim.

Rezime 2

Život žene profesionalnog sportiste često se svede na to da joj posao bude “žena sportiste”.


Razgovor vodila: Jelena Živković
Fotografije zabeležio: Nebojša Babić
Naslovna slika odrađena u programu Photoscape X Pro.
Celokupan materijal obradio: Sve nostalgično
(„TV Novosti”, br. 2082, 17. novembar 2004.)


Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević sada rade na televiziji K1 koju mogu primati jedino korisnici Telekoma Srbije i Orion Telekoma, a ovo su odabrani momenti iz njihove sadašnje emisije “Kec na jedanaest”

After Aleksandra Jeftanović — bonus audio i video materijal

Još jednom vas podsećam na tri izdanja emisije „Citymania” iz 2004. godine koja su okačena na naš DailyMotion kanal:

Citymania od 30. oktobra 2004.
Citymania od 6. novembra 2004.
Citymania od 13. novembra 2004.

Tu je, naravno, i emisija „City” iz 2001. godine koju je vodila Aleksandrina kasnija TV partnerka Ivana Baltić, a koji možete naći na YT kanalu „Retro Televizija” mog prijatelja Daniela Krstića.

City, septembar 2001. godine

Nikako ne treba zanemariti ni sajt TVinemania, gde će novi članak biti objavljen 15. novembra:

Nikola Đuričko za Frku 1996.